Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywka gotowane na obiad

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka żółta 0,5 kg
marchew 3 sztuki
sól
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywka gotowane na obiad

Kroki postępowania

1
Fasolkę dokładnie myję i usuwam końcówki - wrzucam do garnka. Marchew obieram, dokładnie myję i kroję w dowolne kawałki - ja pokroiłam każdą marchew na 3 części i każdy walce przekroiłam na pół. Wszystkie warzywa wrzucam do garnka, dodaję sól i gotuję do miękkości.
Krok 1 - Warzywka gotowane na obiad foto
2
Gdy są już miękkie wyjmuję na talerz. Teraz zasmażam bułkę tartą: na patelnie wrzucam masło i roztapiam. Do tego wsypuję bułkę tartę i całość mieszam i podsmażam. Jeśli jest zbyt rzadka to można dosypać bułki - jeśli zbyt gęsta dodaję masła, ale to już wg upodobań.
Krok 2 - Warzywka gotowane na obiad foto
3
Taką masą polewam moje warzywka i podaję do obiadu.
Krok 3 - Warzywka gotowane na obiad foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 21.08.2012 07:43
warzywa jem codziennie, uwielbiam!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak