Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowe ryby z frytkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk
sok z cytryny
woda gazowana 120ml
mąka 60g
mąka kukurydziana 50g
białko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe ryby z frytkami

Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i mąką kukurydzianą. Rybę (rozmrożoną) osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić w kawałeczki (lepiej kroi się na w pół rozmrożona ryba) i natrzeć dokładnie sokiem z cytryny. Odstawić. Do mąki stopniowo dodawać zimną wodę i białko, mieszać cały czas. Rybę maczać w cieście, delikatnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju. Osuszyć na ręczniku z nadmiaru oleju. Podawać z frytkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 21.08.2012 09:38
ale bez piwa :P
pacpaw 20.08.2012 22:58
fish and chips
Magula 19.08.2012 15:44
fajne rybkihttp://www.doradcasmaku.pl/przepis/242896#

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak