Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziki w czerwonej fasoli i ogórkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz matias 250 g
cebula
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
kapary 1 łyżka
fasola 1 puszkA
ogórek 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziki w czerwonej fasoli i ogórkach

Kroki postępowania

1
Śledziki opłukuję w wodzie, odcedzam i kroję w drobne kawałeczki. Układam na środku podłużnego talerza i smaruje wierch koncentratem pomidorowym.
Krok 1 - Śledziki w czerwonej fasoli i ogórkach foto
2
Ogóreczki i cebule kroję w bardzo drobną kosteczkę i wrzucam na chwile do osobnej miseczki. Kapary również siekam albo nawet rozgniatam widelcem i wrzucam do ogórka. Mieszam i następnie ta mieszanką układam na talerzu - trochę na śledziach i spory wianuszek w koło.
Krok 2 - Śledziki w czerwonej fasoli i ogórkach foto
3
Na sam koniec opłukuję czerwoną fasolę z puszki - odcedzam i układam na sam wierzch dania na środeczek.
Krok 3 - Śledziki w czerwonej fasoli i ogórkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 11.10.2012 14:44
Ciekawy pomysł, chętnie wypróbuję ten przepis!
treonina 19.08.2012 00:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak