Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik polski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
kasza jęczmienna 100 g
ziemniaki 4-5 szt.
grzyby suszone 20-30 g
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
natka pietruszki 1 szt.
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik polski

Grzyby umyć namoczyć i ugotować. Kaszę opłukać , zalać wywarem, ugotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, Dodać do kaszy pod koniec gotowania. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć. Połączyć z zupą, pokrojonymi w paski grzybami , wywarem z grzybów i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 03.09.2010 18:42
Tylko czemu do tego jest dostawione moje zdjęcie ? Nie wyrażałam zgody na użycie go . Zreszta jest on tu wstawiony - ,, Krupnik na kaczce \" http://www.doradcasmaku.pl/przepis/29061/krupnik-na-kaczce-.html

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak