Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupka z kasza

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 litry
sredniej wielkosci marchewka 4-5
korzeń pietruszki
ziemniaki 4 duze
mrożony zielony groszek 0,5 szklanki
twardsza czesc kapusty pekinskiej 0,5 glówki
kasza jęczmienna 1 szklanka
natka pietruszki
czosnek 2-3 zabki
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek. do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupka z kasza

Do wrzacego rosolu wrzucamy listek laurowy i przyprawiamy do smaku. Wrzucamy kolejno: pokrojona w kostke cebule, pokrojone w kostke ziemniaki, pokrojone w kostke marchewki oraz korzen pietruszki. Gotujemy ok 10 min, po czym wrzucamy pokrojona w paski lodyge selera oraz poszatkowana, grubosci ok 1-1,5 cm kapuste. Gotujemy nastepne 20 minut, po czym wrzucamy przeplukana kasze, listek laurowy i groszek, w razie potrzeby doprawiamy. Po ok 10 minutach wrzucamy pokrojony w kostke czosnek i pokrojona natke pietruszki. Wylaczamy palnik i zostawiamy garnek pod przykryciem, tak by kasza nam calkowicie speczniala, ale sie nie rozgotowala. Kapusta pekinska, nadaje zupce lekko slodkawy smak. Jest delikatna, tak ze rozplywa sie w ustach. Zdjecie jest jednym, z moich pierwszych, stad ta kiepska jakosc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 08.09.2011 08:11
oooooooo
Ewa104 29.10.2010 14:39
Ja chcę wiosnę i taką zupę!
SmacznaPyza 31.08.2010 10:50
jarzynowa, w sam raz dla mnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak