Gołąbki

Gołąbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 kostka
  • ryż

    1/2 l
  • kapusta włoska

    1 szt.
  • mięso mielone

    50 dag
  • cebula

    1 szt.
  • smalec

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście kapusty sparzyć , zciąć grube żyłki. Ryż ugotować(nie do końca) wyłożyć do dużej miski . Cebulę pokroić w kostkę, przyrrumienić w dwóch łyżkach smalcu. Do ryżu dodać mielone,cebulkę, sól, pieprz do smaku,dobrze wymieszać. Nakładać farsz na liście, zawijać gołąbki , układać ciasno w wyłożonym liśćmi kapusty garnku , zalać bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym, przykryć liścmi kapustyi pokrywką . Dusić na małym ogniu lub piec w piekarniku do miękkości . (ok 1 godz) Podawać z sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (41)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

01.08.2013 14:34
pyszne golabki

gusia1000

21.01.2013 00:03
Lubie je. Głos oddany.

anemon

12.04.2012 09:28
U mnie dawno nie było gołąbków, dzięki za przypomnienie.

ewaa

05.02.2012 18:36
uwielbiam gołąbki

Ada-Gaba

21.01.2012 21:00
moje ulubione,mniam

Ada-Gaba

21.01.2012 21:00
moje ulubione,mniam

jasiek

04.10.2011 12:45
niezłe

marcia71

23.09.2011 13:40
świetne gołąbki

gosia561

10.09.2011 01:04
świetne gołąbki

marcia71

17.07.2011 20:11
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat