Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartka kurczaka 300 g
przecier pomidorowy 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
por (biała część) 1 szt
pieprz
cukier 1 łyżeczka
makaron
bazylia
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

na wolnym ogniu gotujemy ćwiartkę kurczaka (dla leniwych można użyć kostek bulionowych). Kiedy woda zacznie przypominać bulion, dorzucamy liść laurowy, posiekany w grube kręgi por, kilka ziaren pieprzu, cebulę, troszeczkę Vegety. Całość spokojnie gotujemy. Następnie w osobnym naczyniu rozpuszczamy w wodzie przecier pomidorowy (dwa słoiczki). Rozrobiony przecier wlewamy do bulionu. I całość gotujemy. Ponieważ przecier często ma kwaśny smak, dosypujemy mała łyżkę cukru:). Na sam koniec dodajemy bazylie. Makaron najlepiej ugotować w osobnym garnku i dodawać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 17.10.2012 23:41
ale mam smak - i to wlasnie teraz ;P
RenataZ-et 09.10.2012 21:33
uwielbiam :)
Łukasz15 19.08.2012 10:01
Pyszna zupka
Aneta25 18.08.2012 14:05
wygląda apetycznie
Ewelina47 17.08.2012 21:33
lubię pomidorówkę
wojtek5 17.08.2012 15:07
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak