Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos grillowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
cebula biała 3-4 sztuki
olej pol szklanki
cynamon i gozdzik mielony do smaku
sol,cukier i pieprz do smaku
ketchup 3-4 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: sos grillowy

Papryke i cebule oczyszczamy,pluczemy i kroimy.Wrondlu podgrzewamy olej,cebule zeszklic i dodajemy papryke i dusimy.Czesto mieszamy.Pod koniec,gdy papryka zmieknie wsypujemy przyprawy.Miekka papryke studzimy i miksujemy.Dodajemy ketchup.Sos doprawiamy do smaku i zagotowujemy.Odstawiamy do wystygniecia.Podajemy do mies i ryb z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 29.11.2010 09:30
mniam
Agnieszka_B 15.08.2010 21:18
Ciekawy sosik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak