Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłkowe szaleństwo

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 150 ml
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
jabłko 2 szt
ciasto naleśnikowe
olej do smażenia
lody śmietankowe 2 gałki
syrop cynamonowy
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: jabłkowe szaleństwo

Jabłka obieramy, kroimy na ósemki, obtaczamy w cieście naleśnikowym (otrzepują jego nadmiar) i smażymy na głębokim tłuszczu tylko tyle aby ciasto się zarumieniło. Wykładamy na talerz, na którym znajduje się pergamin ,aby dobrze się osączyły. Tak powstałe jabłka umieszczamy na kilka minut w lodówce. Po tym czasie układamy je promieniście w pucharku. Następnie umieszczamy w pucharku lody śmietankowe i zalewamy kawą. Całość przykrywamy bitą śmietaną i polewamy syropem cynamonowym. Do dekoracji deseru można użyć naleśnikowych róży , które robi się zwijając pół naleśnika w rulon i odcinając dolną jego część.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 29.08.2012 09:51
pycha
Ewa6274879 20.08.2012 21:20
świetny deser!
beata111
beata111 17.08.2012 17:07
zgadzam się z Ag a
beata111
beata111 17.08.2012 16:52
super
Agnieszka91 16.08.2012 14:14
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak