Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe ule.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao 1 łyżka
cukier 1 łyżka
masło 1 łyżka
wiórka kokosowe
śmietana kremówka 100 ml
cukinia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ule.

Cukinie kroimy na 4 cm kawałki. Małą łyżeczką wydrążamy środki kształtując tzw."ule".
Masło rozpuszczamy, łączymy z cukrem i kakao. Dokładnie mieszamy.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno .
"Ule "maczamy w przestudzonej polewie i układamy na talerzu.
Dekorujemy ubitą śmietaną.
Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Podajemy schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 08.03.2014 13:23
fajne i smaczne takie ule :)
IwonaKa 03.11.2013 09:41
z cukinią? swietny pomysł
Wacław 05.06.2013 11:02
świetny pomysł na cukinię :-)
Grażyna13 07.03.2013 11:32
Jaki to smakowity pomysł i atrakcyjny wizualnie :)
Agnieszka/gucio22 12.02.2013 13:50
jeszcze takiego przepisu nie znałam z cukinii na słodko ciekawe :)
alaaa 04.11.2012 16:19
ciekawe
barbara11561 03.10.2012 09:49
pyszniutkie
Beatris 03.09.2012 16:27
Ostatnio bardzo polubiłam desery z cukinii.
Mariposas 28.08.2012 20:37
super
ElizaT 28.08.2012 09:52
piękna sprawa
aginaa 16.08.2012 20:18
fajne
niedozywiona 16.08.2012 14:59
wspaniały pomysł!
IZABELA29 16.08.2012 11:25
taka cukinia na słodko
ben-ka 16.08.2012 11:24
pyszności!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak