Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eintop z fasoli

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone wieprzowe 45 dkg
oliwa 3 łyżka
Kminek mielony Prymat 2 szczypty
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 2 szczypty
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
czosnek 3 ząbki
jajko 2 sztuki
fasola biała 20 dkg
fasola czerwona 1 puszka
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 10 dkg
majeranek 1 łyżeczka
tymianek 2 szczypty
chili Prymat 1 szczypta
sok z cytryny 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
czosnek rozgnieciony 3 ząbki
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
sól
pieprz
natka pietruszki 2 pokrojona

Przepis i sposób przygotowania na: Eintop z fasoli

1. Mięso mieszamy z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Dodajemy bułkę tartą i jajka. Odstawiamy na 20 minut, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obsmażamy na 3 łyżkach oliwy.



2. Na reszcie smażymy cebulę i czosnek, dodajemy pokrojone papryki, obsmażamy.

3. Fasole białą gotujemy .
4. Fasole czerwoną odcedzić z wody. Białą zostawiamy z wodą w której się gotowała.
5. Papryki myjemy , czyścimy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę .
6. Do garnka z fasolą białą dodajemy czerwoną fasolę , pokrojone papryki. Dodajemy przecier, doprawiamy.
Podlewamy odrobiną wody , dusimy około 15 minut. Dodajemy pulpety i gotujemy jeszcze 10 minut.
4. Doprawiamy sokiem z cytryny i dodajemy zieloną pietruszkę . Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.02.2014 11:31
pyszny obiadek
Dorota59 18.01.2014 13:11
pożywne jedzonko
RenataZ-et 31.12.2013 21:05
rewelacyjne jest to danie
Pietruszka 22.09.2013 14:15
wygląda przepysznie
Motorek 05.08.2013 21:36
Ciekawe danie
romanrafal
romanrafal 18.06.2013 17:31
bardzo fajny przepis
ONY_za_kare 14.06.2013 16:31
musi być pycha
Katarzyna59 08.06.2013 20:24
bardzo smaczne, pyszności
IwonaKa 03.06.2013 10:21
pycha,lubię takie eintopy
Ania67 10.04.2013 18:04
Na pewno wypróbuję- skusiło mnie to danie
Kuchareczka2 09.04.2013 20:13
rewelacyjne jedzonko
fotoviderek 01.03.2013 09:18
Lubię takie dania. Pycha :)
berys18 24.01.2013 11:37
bardzo apetyczne
Renata22 30.12.2012 00:12
bardzo lubię takie dania, po Twoim przepisie widze, że bogactwo przypraw w potrawie!;)
caralajna 23.12.2012 08:46
wspaniałe
Wacław 13.11.2012 09:59
pyszne i pożywne danie,uwielbiam takie :)
Bernadeta1 17.10.2012 00:35
bardzo ciekawy przepis,muszę wypróbować
jozefinach 08.10.2012 17:19
Zapowiada się pysznie.
Rafał10 28.09.2012 10:12
nooo zupka konkretna i to jest właśnie to co lubię :)
Anna152 09.09.2012 15:43
rewelacyjne danie
Beata73 21.08.2012 11:16
ciekawe danie!
EWI 16.08.2012 10:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak