Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka do słoików

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szaragowa 2 kg
marchew 5 szt
pietruszka 3 szt.
cebula biała 5 szt.
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
cukier 0,5 szkl.
olej 0,75 szkl
ocet 10 % 0,5 szkl.
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka do słoików

Kroki postępowania

1
Fasolkę obieramy i opłukamy . Kroimy na mniejsze kawałki. odgotowujemy ok 15minut w osolonej wodzie.
Krok 1 - Fasolka do słoików foto
2
Marchewkę i pietruszkę ścieramy na grubszych oczkach i podsmażamy na ok. łyżce oleju. Ok. 5 minut dodajemy do niej pokrojona cebulę i kilka szt liści laurowych. troszeczkę soli i pieprzu do smaku podsmażamy wszystko ok 7 minut.
Krok 2 - Fasolka do słoików foto
3
Gotujemy zalewę. W garnku łączymy olej, ocet sól cukier i koncentrat.To wszystko zagotowujemy mieszając. Gotujemy ok. 7 minut.
Krok 3 - Fasolka do słoików foto
4
Zalewę łączymy z marchwią dokładnie mieszamy po czym. Warzywa łączymy z fasolką. Wszystko układamy w słoikach. Dokładnie zakręcamy.
Krok 4 - Fasolka do słoików foto
5
Pasteryzujemy ok. 20 minut
Krok 5 - Fasolka do słoików foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 15.08.2012 21:59
smakowitość na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak