Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe szparagi zapiekane w szynce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 1 pęczek
szynka gotowana kilkanaście plasterków
mąka 3 łyżki
masło 3 łyżki
mleko 1 szklanka
ser żółty 200 gram
woda 1 garnek
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Białe szparagi zapiekane w szynce

Kroki postępowania

1
Szparagi obrać i podgotować w osolonej wodzie. Zawinąć w szynkę i wyłożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Białe szparagi zapiekane w szynce foto
2
W rondelku roztopić masło. Dodać mąkę, lekko podsmażyć. Wlać mleko i gotować do zgęstnienia. Przyprawić gałką i białym pieprzem.
Krok 2 - Białe szparagi zapiekane w szynce foto
3
Szparagi zalać beszamelem i posypać startym serem.
Krok 3 - Białe szparagi zapiekane w szynce foto
4
Zapiekać szparagi do zrumienienia się sera.
Krok 4 - Białe szparagi zapiekane w szynce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak