Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka indycza w białym winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt
białe wino 150 ml.
mąka pszenna 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka indycza w białym winie

Wątróbkę płuczemy odciskamy obtaczamy w mące pszennej i układamy na patelni podsmażając. Kroimy 2 cebule średniej wielkości na pół księżyce. Dokładamy do wątróbki. Gdy wszystko ładnie się podsmaży całe danie podlewamy białym winem a także doprawiamy solą pieprzem lub przyprawą do potraw. Wszystko prużymy aż wątróbka będzie mięciutka. Mięsko świetnie smakuje z młodymi ziemniaczkami ze świeżym koperkiem.



Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 15.08.2012 21:43
wątróbka w winie? świetny sposób przyrządzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak