Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior w skorupce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt.
mąka 4 łyżki
mleko 4 łyżki
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1 garnek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior w skorupce

Kroki postępowania

1
Kalafiora umyć, odłączyć na różyczki, ugotować na pół miękko w osolonej wodzie.
Krok 1 - Kalafior w skorupce foto
2
Z maki, mleka, jajka przygotować ciasto. Podgotowane kalafiorki obtoczyć w cieście i w bułce tartej.
Krok 2 - Kalafior w skorupce foto
3
Smażyć kalafiorki na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia.
Krok 3 - Kalafior w skorupce foto
4
Kalafiorki wyłożyć na papier by obciekły z nadmiaru tłuszczu, wyłożyć do miseczki, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 4 - Kalafior w skorupce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 15.08.2012 22:11
pysznosci, ja sie nigdy nie odwarzylam zrobic, bo wydawalo mi sie ze sie rozwala
elka4621 15.08.2012 21:32
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak