lukier do dekoracji ciastek i pierniczków

lukier do dekoracji ciastek i pierniczków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo ważne jest aby cukier puder był dobrej jakości, powinien by gładki i puszysty. Do miski wsytujemy trochę cukru pudru i dodajemy białko. Ucieramy energicznie pałką dodając po trochu cukier aż uzyskamu odpowiednią konsystencję (lukier powinien byc płynny ale powinien po nałożeniu zachowywac swój kształt, nie może by zbyt płynny). Ewentualnie dodac aromat lub sok z cytryny.
Lukier idealnie nadaje sie do precyzyjnych dekoracji, zasycha całkowicie i nie kruszy się.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena80

07.05.2011 19:52
superowa gwiazdka

alaaa

01.04.2011 15:21
wygląda znakomicie

Barbara55

30.01.2011 14:53
dekoracja to podstawa

Babciagramolka

22.01.2011 17:06
Nie przepadam za lukrem ale czasem się sprawdza

AgaS10

21.01.2011 20:20
Rewelacja:)

Dorota59

20.01.2011 21:52
koniecznie wypróbuję

Małgorzata106

11.01.2011 21:36
super , jest naprawdę dobry

Tetiana

20.12.2010 21:35
dobry przepis

rakow2

23.11.2010 17:16
ładnie

Mala

12.11.2010 09:55
świetny a jak prezentuje sie idealnie na tej gwiazdce

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat