Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem brokułowy z wędzoną makrelą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt.
pietruszka 2 szt.
seler naciowy 2 pędy
por (biała część) 1 szt.
brokuł 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ziele angielskie 2 szt.
makrela wędzona 1/2 szt
orzeszki ziemne 50 gram
kostka rosołowa 1 szt.
woda 1,25 litr
kapary 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: krem brokułowy z wędzoną makrelą

Gotujemy wodę z zielem angielskim i liściem laurowym.
Marchewkę, pietruszkę, seler i por obieramy, myjemy, wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy ok 15 min
Brokuła myjemy, dzielimy na części i dorzucamy do bulionu. Wrzucamy kostkę rosołową.
Gotujemy kolejne 15 min.
Jak wszystkie warzywa zmiękną ściągamy zupę z palnika i wszystko razem miksujemy blenderem.

Makrelę oddzielamy od ości i skóry i drobimy na kawałki.
Orzeszki kruszymy i prażymy na suchej patelni

Zupę krem nakładamy do miseczki, na wierzch kładziemy makrelę, kapary i posypujemy orzeszkami.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak