krem brokułowy z wędzoną makrelą

krem brokułowy z wędzoną makrelą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt.
  • pietruszka

    2 szt.
  • seler naciowy

    2 pędy
  • por (biała część)

    1 szt.
  • brokuł

    1 szt.
  • liść laurowy

    1 szt.
  • ziele angielskie

    2 szt.
  • makrela wędzona

    1/2 szt
  • orzeszki ziemne

    50 gram
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • woda

    1,25 litr
  • kapary

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wodę z zielem angielskim i liściem laurowym.
Marchewkę, pietruszkę, seler i por obieramy, myjemy, wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy ok 15 min
Brokuła myjemy, dzielimy na części i dorzucamy do bulionu. Wrzucamy kostkę rosołową.
Gotujemy kolejne 15 min.
Jak wszystkie warzywa zmiękną ściągamy zupę z palnika i wszystko razem miksujemy blenderem.

Makrelę oddzielamy od ości i skóry i drobimy na kawałki.
Orzeszki kruszymy i prażymy na suchej patelni

Zupę krem nakładamy do miseczki, na wierzch kładziemy makrelę, kapary i posypujemy orzeszkami.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat