" Zapiekane kręgi

" Zapiekane kręgi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • andrut

    2 szt
  • mięso mielone

    20 dag
  • biała kapusta

    10 dag
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    1 garstka
  • koperek

    1 garstka
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • bułka tarta

    1 lyzka
  • mąka na ciasto naleśnikowe

    0,5 szkl
  • mleko na ciasto nalesnikowe

    0,3 szkl.
  • sól

    1 szczypta
  • jajko

    1 szt
  • jajko

    1 małe
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę i cebulę trzemy tarce.

Dodajemy mięso mielone , jajko, czosnek, bułkę tartą, przyprawy i dokładnie mieszamy.

Z andruta wycinamy kółka
( u mnie wielkości dużego kubka ).

Z farszu formujemy sznycelki.

Kładziemy na andrucie.

Przykrywamy drugim i delikatnie dociskamy.

Z mąki, mleka , jajka, soli robimy gęste ciasto naleśnikowe.

W cieście zanurzamy kotleciki i delikatnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.

Uwaga!

Smażymy na naprawdę małym ogniu , gdyż mięso w środku musi się usmażyc!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

01.03.2017 08:46
Dla mnie to coś nowego.

Bożena Matuszczyk

30.01.2017 01:03
Pyszne i kuszące smakiem.;)

Grazyna0211

15.12.2016 09:53
fajny pomysł

Kate131

11.09.2012 08:44
świetny pomysł

parysek10

15.08.2012 15:27
coś nowego

Agnieszka91

15.08.2012 13:48
super przepis

anja3107

15.08.2012 13:11
smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat