Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier ponidorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 4 kg
cebula 2 sztuki średniej
por 1 mały
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier ponidorowy

Kroki postępowania

1
pomidory myjemy, kroimy na większe kawałki (możemy wykroić zielone części) i przekładamy do większego garnka. Cebule obieramy, kroimy w ćwiartki i dodajemy do pomidorów. Por oczyszczamy i wkładamy do garnka z pomidorami. Wszystko dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, często mieszając do momentu, aż pomidory będą miękkie.
Krok 1 - Przecier ponidorowy foto
2
Ze smażone pomidory przekładamy do miksera i miksujemy. Zmiksowane pomidory wlewamy do większej miski i całość porządnie wymieszać.
Krok 2 - Przecier ponidorowy foto
3
Gotowy przecier możemy rozlać w szklanki i wypić lub przelać do słoików i pasteryzować ok. 10 minut.
Krok 3 - Przecier ponidorowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 18.02.2013 07:50
dobry
Anna152 15.12.2012 10:25
dobry przepis
miki47 16.09.2012 11:34
też robię
pierniczkowo 01.09.2012 20:39
taki domowy przecier jest najlepszy:)
adelajda 18.08.2012 17:27
domowy jest super !!!
Anna169Hosz 15.08.2012 22:44
Domowy przecier jest super.
parysek10 15.08.2012 15:33
pyszny
Zdzisław 15.08.2012 14:39
domowy jest naj....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak