Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki serowe z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4 sztuk
margaryna kostka 2 kostki
mąka pszenna 3,5 szklanki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 1 łyżka
cukier puder 1 szklanka
twaróg 2 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki serowe z jabłkami

Twaróg , margarynę i mąkę mieszamy i zagniatamy ciasto, które następnie wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę i posypujemy cynamonem. Ciasto wyjmujemy i dzielimy na 3 części. Rozwałkowujemy cienko i kroimy na kwadraty 8*8 , na każdy nakładamy łyżeczkę jabłek i składamy końcami do środka.
Układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Ze śmietany i cukru pudru ucieramy lukier którym smarujemy upieczone ciastka. Z tej porcji wychodzi ok. 60 sztuk ciastek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 05.02.2013 10:41
bardzo dobry deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak