Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płotki w zalewie octowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby płotki 2 kg
ocet 2 szklanki
woda 6 szklanek
cukier 0,5 szklanki
Ziele angielskie całe Prymat
sól
pieprz
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Płotki w zalewie octowej

Ryby przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.
Zalewa:
Wodę zmieszać z octem, wsypać cukier, ziele angielskie, liście laurowe i pokrojoną cebulę doprawić do smaku pieprzem, solą i przyprawą do potraw i zagotować.
Usmażone ryby zalać gorącą zalewą.
Ryby są dobre po kilku godzinach.
Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 05.09.2012 20:51
uwielbiam takie
Dorian 02.09.2012 12:40
pycha
K&J 31.08.2012 16:28
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak