Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca sałatka z selerem naciowym/

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

6 łodyg selera naciowego
kiwi
3 połówki brzoskwiń z puszki
4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
jabłko 1 szt. (duże)

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca sałatka z selerem naciowym/

NA SOS
20dag jogurtu naturalnego, łyżeczka startej skórkii otartej z cytryny, 2 łyżki soku z cytryny, łyżeczka tartego chrzanu ze słoika, sól, cukier, pieprz
ł
Łodygi selera naciowego umyć, osuszyć, listki odciąć i odłożyć do dekoracji. Łodygi oczyscic z twardych włókien i pokroić w plasterki. Jabłko umyć, przekroić na ćwiartki, wypestkować i pokroić w cienkie plasterki. Obrane kiwi oraz osączone z zalewy połówki brzoskwiń pokroić na cząstki. Rozdrobniony seler naciowy włożyć do miski razem z przygotowanymi owocami. Wymeiszać.
tki. Udekorować ją listkami selera naciowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 27.09.2010 13:19
fajna
Dorota71 23.09.2010 08:21
zdrowe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak