Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta papryka
3 pomidory
ogórek
3 dymki ze szczypiorkiem
łyżka kaparów
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
chleb czerstwy 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i grzankami

NA SOS
3 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryna, 2 łyzki keczupu, 3 ząbki czosnku, tymianek, sól, pieprz

Chleb pokroić w kostkę, rozsypać na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200stopni i piec na rumiano 5-6min. Ostudzić.
Warzywa umyć. Paprykę oczyścić z pestek i razem z ogórkiem i pomidorami pokroić w kostkę. Dymkę oczyścić i posiekać wraz ze szczypiorkiem. Przygotowane warzywa włożyć do miski. Dodać tuńczyka osączonego z zalewy, grzanki i kapary.
Połączyć oliwę z sokiem cytrynowym oraz keczupem. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, tymiankiem, sola i pieprzem. Sałatkę polać sosem i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 24.09.2010 07:23
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak