Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 2 szklanki
mleko 1,5-2 szklanki
banan 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry

Płatki owsiane i banany wrzucamy do blendera, podlewamy mlekiem i miksujemy na gładką masę o konsystencji ciasta na gofry czyli nieco gęstsze niż na naleśniki. Gęstość ciasta regulujemy mlekiem.

Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy odrobiną oleju. Gofry pieczemy dobre kilka minut aż zbrązowieją. Jeśli zbyt wcześnie otworzymy gofrownicę, ciasto może nam sie rozwarstwić; nic nie szkodzi, gofrownicę zamykamy i czekamy jeszcze chwilę aż gofry się skleją.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 31.12.2012 10:11
ale jak one się nam zwiążą skoro nie ma jajka?
Aneta41 14.08.2012 22:28
gofry to ja lubię a te są bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak