Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka jajeczna z wędzoną makrelą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
jajko 5 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuki
szczypiorek 0,5 pęczek
majonez 2 łyżki
sól do samaku
pieprz do smaku
koperek do samku
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka jajeczna z wędzoną makrelą

Oddzielić mięso ryby od ości i przełożyć do miski. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek i koperek drobno pokroić.
Wszystko wymieszać, dodać majonez i doprawić solą i pieprzem.
Odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 23.11.2010 10:12
pyszna!
Katarzyna/kate1980 11.11.2010 07:57
zapowiada się bardzo apetycznie
aga130982 09.11.2010 10:03
super
m1monika 08.11.2010 15:50
musi być pyszna :-)
eli82 05.11.2010 10:20
takiej jeszcze nie jadłam :)
ElizaT 21.10.2010 23:01
Sama robię podobną. Pychota.
Agnieszka172 19.10.2010 20:11
lubię takie
etka 22.07.2010 21:16
Tak, dokładnie :) pyyyszna Zamiast cebuli, często używam też pora, również dobra :)
kakiaa 17.07.2010 16:20
Chyba dobre też jako pasta na kanapki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak