udka w cieście

udka w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    5-6
  • jajka

    2
  • czosnek

    2 ząbków
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • musztrda

    2 łyżeczki
  • sól i pieprz do smaku

  • zioła prowansalkie Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka oprószyć solą i pieprzem oraz ziołami. Następnie natrzeć je czosnkiem. Jajka wymieszać z mąką ziemniaczaną oraz musztardą. Następnie do tego ciasta włożyć udka i schładzać całą noc. Na rozgrzanym oleju smażyć udka na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat