Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony pełen parówek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
kostka rosołowa
parówki 2 sztuki
cebula
kapusta biała 1/4 sztuki
buraki 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
masło 1 łyżka
ocet 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony pełen parówek

przez godzinę gotuję wołowinę z 6 szklankami wody, kostką rosołową i laurowym liściem. W tym czasie gotuję w osolonej wodzie buraki razem ze skórką ( około 30 mniut ). Po czym je obieram i kroję w kostkę. Szatkuję kapustę i razem z pokrojoną cebulą szklę na maśle. Miękką wołowinę kroję w kostkę. Do wywaru wkładam ponownie mięso, dodaję warzywa. Zupę zaprawiam koncentratem pomidorowym, octem i przyprawami do smaku i gotuję około 30 minut. Tuz przed końcem dodaję pokrojone w plasterki parówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.12.2016 11:56
fajny barszczyk
Noruas 09.02.2014 14:55
ja też z ziemniakami, ale parówki również często goszczą :)
andżelika1 14.08.2012 18:22
pycha
sznycel 13.08.2012 21:28
zwykle barszcz podaję z ziemniakami lub jajkiem na twardo, bo uszka robię tylko na Wigilię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak