Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa poziomkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dkg
cukier 3/4 szkl
budyń poziomkowy
poziomki 20 dkg
wódka 1 kieliszek
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Masa poziomkowa

Budyń gotujemy w/g przepisu i chłodzimy. Poziomki oczyszczamy, myjemy i rozgniatamy. Cukier mielimy na cukier puder. Miękkie masło ucieramy z pudrem do białości. Dalej ucierając dodajemy żółtko i rozgniecione poziomki. Dodając po troszku, aby masa się nie zważyła. Potem dodajemy po troszku zimnego budyniu a na koniec kieliszek wódki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 21.12.2013 10:12
smaczna masa
barbara11561 03.07.2013 17:17
świetna do deserów,pachnąca latem
Grazyna0211 24.04.2013 10:49
taka z poziomkami musi być pyszna
mirosława4 09.03.2013 14:22
świetna jest ta masa
Wafelek2601 22.11.2012 09:00
Na pewno pyszna
Łukasz15 07.11.2012 16:41
Super
RenataZ-et 15.10.2012 14:57
musi być pyszna
ben-ka 02.10.2012 08:31
pachnąca masa poziomkami.....świetna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak