Expresssowe ciasto - zawsze uratuje

Expresssowe ciasto - zawsze uratuje

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krem do tortów, do przyrzadzenia na mleku

  • mleko

    300ml odpowiednio do kremu
  • puszka pokrojonych brzoskwin

    250 g
  • syrop z brzoskwin

  • dżem

    kilka lyzek
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 cytryna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kupic gotowy biszkopt, albo dwa, jeden schowac, by czekal w pogotowiu :). Zawsze tak robie i zawsze pomaga! Podobnie zrobic z kremem do tortow. Wybrac ulubiony(e), najlepiej mniejsza porcje, jesli mozna taka dostac. Ja zazwyczaj uzywam cos ala bita smietanka smakowa, co jest tutaj szerokodostepne i tanie, ale niestety tylko w Anglii :(. Taki krem smialo tez mozna zastapic budyniem, nalezy go tylko calkowicie schlodzic przed polozeniem na biszkopt. Z ok pol szklanki syropu po brzoskwiniach (zamiennie moga byc mango,nektarynki, gruszki, ananas) robimy poncz i nasaczamy biszkopt. Na biszkopcik rozsmarowujemy cienka warstwe dzemu, super bedzie pasowal lekko kwasny np porzeczkowy. Przyrzadzamy krem na mleku i gdy juz sie ubije, nakladamy na biszkopt. Dookola okregu biszkopta, ukladamy brzoskwinnie oraz pozostale owoce, wedlug upodoban. Deser schlodzic i przechowywac w lodowce. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caroline1983

03.12.2011 19:21
idealne na lato :)

Izka192

07.05.2011 16:45
smacznie wygląda

RenataZ-et

09.03.2011 19:44
Piękne zdjęcia do apetycznego ciasta

Marzena40

29.01.2011 20:34
apetycznie wygląda

wedith1

01.11.2010 09:37
Pyszności! i jeszcze do tego szybkie wykonanie:) Super!

Emilia22

27.09.2010 12:04
smakowite

annamariakowalczyk3

07.09.2010 06:53
mniam...

Lidia11

02.09.2010 15:02
wygląda tak apetycznie, że chyba dziś wypróbuje ten przepis

Emilia21

30.08.2010 14:51
świetne

SmacznaPyza

30.08.2010 10:23
taki awaryjny pomysł, doskonały!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat