Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
czosnek 3 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
jajko 3 sztuki
woda 2 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe

Kotlety schabowe rozbijam na chudsze plastry. Ząbki czosnku wyciskam przez maszynkę i nacieram nimi dość grubo mięso. Talerz nakrywam folią i całość wkładam do lodówki na godzinę. Po upływie tego czasu kotlety przyprawiam solą i pieprzem. Do jednej miski wsypuję bułkę tartą a do drugiej rozbełtane jajko z wodą. Obtaczam każdy plaster schabu w jajku i w bułce dwukrotnie. Smażę na rozgrzanym oleju przez kilka minut w z obu stron aż się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 23.08.2012 21:45
oryginalna nazwa :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak