Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
sól szczypta
cukier 3-4 łyżka
śmietana 12% 400 ml
jagody 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Jagody mieszamy z cukrem. Mąkę, jajko, sól i olej łączymy i zagniatamy ciasto dodając letniej, przegotowanej wody, gdy będzie dobrze zagniecione dzielimy na 4 części i z każdej wałkujemy placki, wydrążamy koła na każde nakładamy porcję jagód zaklejamy i układamy na posypanej mąką stolnicy. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i po wypłynięciu gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Podajemy polane śmietaną. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 21.02.2013 21:55
już nie mogę się doczekać świeżych jagód! pycha!
[email protected] 15.02.2013 21:37
mmm pycha
Beata23 14.11.2012 09:59
super, pycha
jozefinach 08.11.2012 10:54
Piękne.
Ewa6274879 02.11.2012 22:18
Uwielbiam jagody - pyszne pierożki!
Seba 16.09.2012 21:12
Pyszne
Anna169Hosz 05.09.2012 09:53
Z ochotą bym zjadła takie pierożki.
Kuchareczka2 03.09.2012 17:44
pyszne
Margo1 14.08.2012 18:20
W tym roku jeszcze nie jadłam
Margo1 14.08.2012 18:20
W tym roku jeszcze nie jadłam
babcia
babcia 14.08.2012 18:17
jakie pyszności
romanrafal
romanrafal 14.08.2012 15:16
uwielbiam
parysek10 13.08.2012 19:11
uwielbiam
misia53 13.08.2012 17:04
miałam robić dzisiaj ale będą jutro

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak