Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Krem:
kalarepka młoda 1 szklanka
bulion warzywny 400 ml
koperek 2 łyżki
mleko 5 łyżek
pulpety
mięso mielone z indyka 200 g
kasza jaglana 1,5 łyżki
papryka czerwona 1 łyżka posiekana
pomidory 1 łyżka posiekana
koperek 1 łyżka
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy

Przygotowujemy pulpety: mięso mielone mieszamy z kaszą (surową), papryką, pomidorami, koperkiem, przyprawiamy solą, pieprzem, posiekanym drobno czosnkiem, formujemy okrągłe pulpety (4 sztuki), smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, jak już będą usmażone dodajemy pokrojoną drobno kalarepkę i smażymy ok 3 minut. Następnie całość zalewamy bulionem, dodajemy posiekany koperek i gotujemy ok 7-10 minut.

Pulpety wyjmujemy a zupę miksujemy blenderem na gładki krem, dodajemy mleko, nalewamy do miseczek i nakładamy pulpety.

Proste a jakie smaczne:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 13.08.2012 16:16
super
Agnieszka_B 13.08.2012 15:30
Apetyczna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak