Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z ziołami zawinięty na patyku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 6 olastrów
wykałaczki 6
sól
pieprz
ser 6 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z ziołami zawinięty na patyku

Plastry boczku o grubości ok 0,5cm (może być grubszy) układamy na desce. Każdy plaster obsypuję ziołami i przyprawami. Ja zawsze część plastrów robię łagodnych a resztę pikantnych :) Na każdy plaster kładę kawałeczek sera - jednak nie za dużo, tak aby w pieczeniu nie wypłynął. Plaster "zawijam" w ślimaczka i nadziewam na patyk. Można też zawijać z obu stron do środka i nadziać na patyczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 02.10.2012 10:01
świetne
Betka 29.08.2012 23:36
ekstra;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak