Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z majonezowym sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
majonez 8 łyżek
cebula 1
czosnek 1 zabek
sól
pieprz
szczypiorek 3 łyżki
ogórek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z majonezowym sosem

Jajka gotuję na twardo, po czym studzę i obieram. Każde jajko przekrajam na pół i kładę żółtkiem do góry. Do osobnej miseczki wlewam majonez. Ogórka i cebulę kroję w bardzo drobną kosteczkę i dodaję do majonezu. Czosnek wyciskam i dodaję do miseczki z majonezem. Solę i pieprze i wszystko dokładnie mieszam. Gotowy sos majonezowy nakładam na jajka. Na końcu szczypiorek drobno kroję i posypuję nim wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 06.04.2013 22:05
uwielbiam!
tom 12.08.2012 15:01
mniam mniam
edita15 12.08.2012 15:00
ale smaczne
anja3107 12.08.2012 14:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak