Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczna pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 l
pomidory krojone z puszki
makaron świderki 100 g
śmientana
piperz
Szczypiorek cienki

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczna pomidorowa

Do garnka wlewamy bulion i doprowadzamy go do wrzenia, następnie dodajemy puszkę pomidorów i razem gotujemy około 3 - 4 minut, wsypujemy makaron i gotujemy go do miękkości. Gotową zupę doprawiamy do smaku pieprzem. Podajemy z dodatkiem śmietany i szczypiorku. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 01.12.2012 14:28
pomidorówka mniam:)
Magula 13.08.2012 10:08
takiego przepisu właśnie szukałam. Pycha
gusia1000 13.08.2012 00:17
Tak robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak