Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa mocno zmrożona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
woda 2/3 szklanki
mleko 1/3 szklanki
likier amaretto 1 łyżka
różowy cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa mocno zmrożona

Kroki postępowania

1
Kawę zalewamy gorącą wodą, a jak ostygnie to przelewamy do woreczków na lód i odstawiamy do zamrażalnika. Czekamy aż zamarznie.
Krok 1 - Kawa mocno zmrożona foto
2
Do wysokiej szklanki wlewamy likier amaretto, dorzucamy kawowe kostki lodowe, wsypujemy różowy cukier
Krok 2 - Kawa mocno zmrożona foto
3
i wlewamy mleko. Czekamy aż kostki zaczną się nieco roztapiać i pijemy :)
Krok 3 - Kawa mocno zmrożona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 12.08.2012 20:52
@kulinarny smak, kupiłam go w zwykłym sklepie, stał na półce z ozdobami do ciast. Nazywa się różowy cukier błyszczący, a producent to Dr Oetker
Misiabe 12.08.2012 18:44
ale fajny pomysł na kawe!
kulinarny smak 12.08.2012 07:01
ten różowy cukier mnie intryguje:) jego się robi samemu czy kupuje?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak