Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gelato di ricota

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ricotty 50 dag
jajko 5 szt
cukier puder 10 dag
rum do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gelato di ricota

żółtka utrzeć z cukrem pudrem na krem pod koniec ucierania dodać rum ser przetrzeć przez sito i wymieszać z masą żółtkową przełożyć do formy wstawić do lodówki na 3 godziny przed podaniem włożyć do półmisek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 19.10.2011 09:04
uwielbiam ricottę
malaczarna23 21.06.2011 08:33
super:)
Smakosz6 23.08.2010 13:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak