Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe lody jagodowo-porzeczkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 200 gram
jogurt naturalny 1 duży kubek
cukier 100 gram
żółtko jajek 4
porzeczki czarne 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe lody jagodowo-porzeczkowe

- W blenderze miksujemy jogurt z umytymi i osuszonymi jagodami i czarnymi porzeczkami.
- W misce miksujemy żółtka z cukrem. Jogurtowo-owocową masę przekładamy do miski z zmiksowanymi żółtkami, delikatnie mieszamy najlepiej sylikonową łopatką. Przekładamy do płaskiego, prostokątnego pudełka z przykrywką, zmarażamy kilka godzin, możemy pozostawić na całą noc ( wówczas po wyjęciu musimy chwilę odczekać, aż masa będzie na tyle miękka, by nakładać). Lody możemy podawać z garścią jagód.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 17.11.2011 21:24
super :)
Małgorzata77 26.06.2011 11:52
smaczne
PaniMISIOWA 04.05.2011 15:59
fajne
Jolanta40 04.03.2011 18:36
wyglądają bosko
Małgorzata77 13.01.2011 08:23
wyglądają bardzo apetycznie
Ewa111 08.01.2011 14:16
tęsknię za latem i za takimi lodami
Monika192 27.12.2010 20:11
Uwielbiam lody :) super
jarek4 07.12.2010 11:20
super
pawel007 30.11.2010 17:25
super.
misia53 28.11.2010 10:52
Gdy na lody ma się chęć , kazda pora może być.....
jarek4 06.11.2010 10:12
to musi być pychotka
Natalia/tubisiek 26.10.2010 13:16
są świetne :)
etka 02.09.2010 16:04
dobry pomysl, zeby zrobic domowe lody!
eli82 11.08.2010 15:11
mniam
agnieszka189 02.08.2010 13:06
wyglądają super apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak