Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody z syropem wiśniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 2/3 szkl.
śmietana 30% 1/2 litra
jogurt grecki 1/2 litra
syrop wiśniowy 1/3 szkl.
aromat migdałowy do smaku
sok z cytryny do smaku
Zagęstnik ''Śnieżka'' 3 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Lody z syropem wiśniowym

Jajka zmiksować z cukrem na jasną puszystą masę, a następnie miskę postawić na garnku z gorącą wodą i nadal ubijać na parze, aż masa zgęstnieje.
Zdjąć miskę z pary i ubijać, aż kogel-mogel przestygnie.
Jogurt grecki wymieszać z syropem wiśniowym i odrobinką migdałowego aromatu.
Śmietanę ubić na sztywno z zagęstnikami i dodawać stopniowo, w trakcie ubijania,jogurt wiśniowy oraz sok z cytryny.
Kiedy masa jest już dobrze ubita połączyć ją z masą jajeczną.
Przełożyć vałość do sporego zamykanego pojemnika i zamrozić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 23.08.2012 15:40
pyszne są takie swojskie lody
Anna133 20.08.2012 19:35
proste i smaczne
KasiaK90 20.08.2012 08:47
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak