Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane kiełbaski w musztardowo-piwnej marynacie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbaski grillowe 2 szt
białe kiełbaski żurkowe 2 szt
marynata
piwo 100 ml
pikantna musztarda 3 łyżka
dodatek
ketchup pikantny
pieczywo

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane kiełbaski w musztardowo-piwnej marynacie

Na około 5 godzin przed grillem marynujemy kiełbaski.

Musztardę mieszamy z piwem.

Kiełbaski nacinamy i zalewamy marynatą.

Szczelnie zamykamy.

Po tym czasie kiełbaski grillujemy z każdej strony kilkakrotnie polewając pozostałą marynatą.

Podajemy z pikantnym ketchupem i pieczywem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak