Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy zawijane z kwaszoną kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 4 plastry
musztarda 1-2 łyżeczki
margaryna 3 łyżki
czerwona paprka 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
śmietana kremówka 3 łyżki
majeranek, pieprz, sól do smaku
wino białe wytrawne 200 ml
kapusta kiszona 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy zawijane z kwaszoną kapustą

Kapustę odcisnąć. Plastry wołowiny lekko rozbić, posmarować musztardą, na każdą położyć porcję kapusty. Mięso zrolować i spiąć wykałaczkami. Zrazy zrumienić na 2 łyżkach margaryny. Wlać wino, dusić mięso pod przykryciem ok. 45 minut. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w paski. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w plasterki. Paprykę i jabłko dusić na łyżce margaryny 10 minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Mięso wyjąć z rondla, do sosu dodać śmietanę, stale mieszając. Zrazy podawać z sosem, papryką z jabłkami oraz z ryżem na sypko lub puree ziemniaczanym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 08.11.2011 18:41
ciekawy pomysł
Motorek 23.07.2011 09:31
smaczne
Dorota71 23.09.2010 08:18
super
lucyna15
lucyna15 15.07.2010 08:01
noo fajne :)
noculos 13.07.2010 10:17
Ciekawy przepis na pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak