Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zacierkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 3-4
woda 4 szklanki
mąka 1/2 szklanki
posiekany koperek
sól
boczek 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: zacierkowa

ziemniaki pokroić w ćwierć plasterki i gotować w posolonej wodzie.przygotować twarde ciasto z mąki i wody.urywając po kawałeczku ciasta,zrobić zacierki,wrzucać je do prawie miękkich ziemniaków.boczek pokroić i wytopić drobne skwarki.do ugotowanej zupy dodać skwarki i koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 12.11.2011 13:27
smaczna
Niunia 12.11.2011 13:27
smaczna
Niunia 12.11.2011 13:27
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak