Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw
bazylia
Czosnek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udko

Udka myjemy, wkładamy do garnka z wodą gotujemy, aż będą miękkie. wyciągamy odstawiamy aż będą zimne. Obsypujemy z dwuch stron, kuchrkiem, bazyliom, czosnkiem granulowanym, tak przyprawione udka odstawiamy na jeną godzinę, jajka wybić na tależ rozmyrdać, na drugi dajemy bułkę tartą, na patelni rozgrzewamy tłuszcz , udka obtaczamy najpierw w jajku następnię bułce tartej, i kładzieny na rozgrzany tłuszcz, smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.02.2013 09:40
bardzo smaczne
Łukasz15 01.11.2012 06:52
Udka lubię w każdej postaci.
Wafelek2601 19.08.2012 00:29
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak