Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 szt
przecier ogórkowy 1 słoik
ziemniaki 4 szt
mięso wieprzowe 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Mięso myjemy i kroimy w kostkę, następnie wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy aż woda zacznie wrzeć. Wtedy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i włoszczyznę. Gdy wszystko trochę się pogotuje dodajemy kostkę rosołową i szczyptę kucharka. Gotujemy aż mięso i ziemniaki będą miękkie i wtedy dodajemy przecier ogórkowy. Jeszcze chwilę gotujemy. Na koniec przyprawiamy jeszcze do smaku pieprzem i zabielamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.05.2013 22:32
uwielbiam taką zupę
meg1984 29.12.2012 08:35
lubię ogórkową
Magdalena1110 27.08.2012 21:30
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak