Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem śliwkowy z nutką imbiru

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1k
cukier wanilinowy 3 łyżki
cukier trzcinowy 4 łyżki
miód pszczeli 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem śliwkowy z nutką imbiru

śliwki opłukać, pokroić na mniejsze części, wydrylować. Patelnię lub rondel delikatnie rozgrzać i wrzucić śliwki, po czym zalać miodem, cukrami oraz imbirem. Smażyć na niewielkim ogniu, często mieszając. Najlepiej smażyć pod przykryciem. Usmażone konfitury przełożyć do słoiczków, odwrócić do góry dnem i pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 29.08.2012 11:20
dobry pomysł na dodatek
gusia1000 15.08.2012 15:03
Dobry taki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak