Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z cebulka na polędwicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5
cebula 1 mała
polędwica 5 plastrów
masło
pieprz do smaku
bułka 1 ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z cebulka na polędwicy

Rozpuszczamy łyżkę masła na patelni, polędwicę kroimy na mniejsze kawałki i kładziemy na patelni, dodajemy do tego cebulę pokrojoną w pierścienie. Wszystko podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Jajka wrzucamy na patelnię, przyprawiamy pieprzem, mieszamy delikatnie do ścięcia jajka. Jajecznicę podajemy z ciemną bułką posmarowaną masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.02.2013 11:36
pyszne sniadanie
Angelika10 03.02.2013 00:25
pyszna ;)
olkaaa 29.08.2012 10:07
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak