Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie łódzkie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 75 dkg
pomarańcza 1-2 sztuki
cebula czerwona 1-2 sztuki
majonez
cukier, sól i pieprz do smaku
ogórki 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie łódzkie

Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić na niewielkie dzwonka. Pomarańcze obrać, usunąć pestki i pokroić w plasterki, a następnie na ćwiartki lub ósemki. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 03.05.2011 10:20
pychota
lucyna15
lucyna15 11.07.2010 11:44
super na imprezke :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak