mintaj w cieście

mintaj w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    70 dkg
  • sok z cytryny

  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

  • Ciasto:

  • mąka

    4 łyżki
  • jaja

    2
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

filety opłukać,posypać solą i pieprzem,skropić obficie sokiem z cytryny,wstawić na 1 godzinę do lodówki.z mąki,śmietany i jaj przygotować dość gęste ciasto,posolić je.filety maczać w cieście od razu kłaść na rozgrzany na patelni olej.lekko zrumienić z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

05.11.2010 21:17
pycha rybka

caroline1983

10.08.2010 23:45
Też często robię rybkę w cieście. Pycha

annamariakowalczyk3

27.07.2010 06:19
pysznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat