Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj w cieście

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 70 dkg
sok z cytryny
sól, pieprz
olej do smażenia
Ciasto:
mąka 4 łyżki
jaja 2
śmietana 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj w cieście

filety opłukać,posypać solą i pieprzem,skropić obficie sokiem z cytryny,wstawić na 1 godzinę do lodówki.z mąki,śmietany i jaj przygotować dość gęste ciasto,posolić je.filety maczać w cieście od razu kłaść na rozgrzany na patelni olej.lekko zrumienić z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Max 04.06.2023 14:44
Do bani, odpada od ryby przy smażeniu.
Doradca Smaku 05.06.2023 10:22
Ryby, zwłaszcza mrożone mają zwykle dużo wody i to może być przyczyną odpadającej panierki. Dlatego najlepiej dzień wcześniej wyjąć z zamrażarki i rozmrażać w lodówce. Następnie dobrze osuszyć. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
eli_555 05.11.2010 21:17
pycha rybka
caroline1983 10.08.2010 23:45
Też często robię rybkę w cieście. Pycha
annamariakowalczyk3 27.07.2010 06:19
pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak