Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puszysty omlet

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 4
mąka 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
sól
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: puszysty omlet

Kroki postępowania

1
Do miski wbijamy jaja, dodajemy make, mleko oraz proszek do pieczenia. Całość musi stworzyć lekko gęstą masę. Jeżeli jest zbyt rzadkie dosypujemy mąki.
Krok 1 - puszysty omlet foto
2
Rozgrzewamy patelnię i wlewamy naszą masę. Radze robić bez tłuszczu, jeżeli macie teflonowa patelnie.
Krok 2 - puszysty omlet foto
3
Pieczemy na wolnym ogniu. Gdy góra zacznie być gęsta i będziecie pewni , że podczas obracania nic nie wypłynie, to obracamy omlet. Smacznego!
Krok 3 - puszysty omlet foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.09.2012 09:13
pycha śniadanko !
pacpaw 11.08.2012 10:56
ja nie obracam. ostatnio widziałem fajne patelnie do omletów. Zamykane takie. Można smażyć z dwóch stron.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak